Rot op met je Visie en Missie

image1

Rot op met je Visie en Missie

Dat waren de woorden die ik op een gegeven moment te horen kreeg van iemand waar ik mee in gesprek was.

Ze moeten gewoon verkopen en meer niet. Zo ging het nog even een tijdje door.

De reden waarom deze persoon mij graag wilde spreken was dat zijn verkopen zo tegen vielen. Daarnaast had hij een groot verloop in medewerkers wat hij zeer vreemd vond. Hij betaalde toch goed en ging af en toe ook nog weleens een hapje eten met zijn medewerkers. Dus een verkooptraining was zeer gewenst.

Ik vroeg hem waarom hij zijn bedrijf was gestart en wat hij hier zo leuk aan vond. “Ik kan mijn energie en ideeën hier goed in kwijt en wil graag mensen helpen om de juiste producten te kopen. Met dat hij zichzelf dit hoorde zeggen zag je dat het kwartje viel. Zouden jouw mensen dit ook niet leuk vinden en graag willen? Heb je dit ooit weleens gedeeld met ze en gevraagd wat hun bijdrage hierin zou kunnen zijn?

Je raadt het antwoord al.

Een verkooptraining was dus op dat moment totaal niet belangrijk. Ik gaf aan dat hij hier eerst maar eens over moest gaan nadenken en dat als hij hierin een standpunt had ingenomen ik hem graag hiermee zou willen helpen.

image2

Na een paar dagen belde deze ondernemer mij en was blij met mijn input en stof tot nadenken. Zijn vrouw had thuis bevestigd wat ik had gezegd en dit had hem nog meer de ogen geopend De huidige weg was niet de juiste weg naar succes Hij wilde graag nog een keer afspreken en we hebben tijdens deze afspraak een zeer gaaf plan besproken. Hij heeft volledige commitment gegeven en was zelf bereid hierin ook te veranderen.

Tijdens de training heeft de ondernemer zich ook kwetsbaar opgesteld en de noodzaak uitgelegd om te veranderen. De mooiste woorden waren: Als ik zelf niet verander kan ik dit al helemaal niet van jullie vragen

Daarna hebben we met het gehele team een geweldig traject afgelegd. Natuurlijk worden dit soort resultaten niet in één keer bereikt en vallen mensen weleens terug in hun oude gedrag. Help ze hiermee door ze op bovenstaand plaatje te wijzen. Op deze manier gaat het veel leuker worden en hierdoor meer resultaat op de vloer.

Veel succes en mocht je hier eens over willen sparren dan doe ik dit graag.

image3

Salestijgers.nu

Salestijgers.nu